Total Tayangan Halaman

Kamis, 26 Januari 2012

मुस्लिम बौद्धिक कार्यों अल (AL-GHAZALI)





DAFTAR PUSTAKA

Ahmad Hanafi. Pengantar Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang.
Ahmad Syadani . Filsafat Umum. Bandung: Pustaka Setia, 1997
Hasyimiyah, Nasution. Filsafat Islam. Jakarta: Gaya Media Pratama, 1999
Oemar Husaen. Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang, 1975
Harun Nasution . Akal dan wahyu dalam Islam. Jakarta: UI, 1983
Sirajudin. Filsafat Islam. Jakarta: PT. Raja Grafindo Persada, 2007

BAHASA INDIA

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ έργα της διανοίας “AL-GHAZALI”






ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ




Α. Φόντο
Φιλοσοφία της Μέσης Ανατολής φαίνεται από την ιστορία του φιλοσόφου είναι επίσης λέγεται ότι είναι μια συνηθισμένη κληρονόμος της Δυτικής φιλοσοφικής παράδοσης. Για το φιλόσοφο του πρώτου Μέση Ανατολή είναι Άραβες ή μουσουλμάνοι, καθώς και ορισμένα Εβραίοι που κατέκτησαν περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο και τον ελληνικό πολιτισμό που αντιμετωπίζουν οι φιλοσοφικές παραδόσεις τους. Στη συνέχεια μεταφράζονται και σχολιάζονται ελληνικών έργων. Ακόμα και όταν η Ευρώπη μετά την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στον μεσαίωνα και να ξεχάσουμε τα έργα της κλασικής Ελλάδα, τους φιλοσόφους της Μέσης Ανατολής είναι η μελέτη των έργων του ίδιου, ακόμη και τις μεταφράσεις τους μελετήθηκαν και πάλι από τους Ευρωπαίους. Μεταξύ των φιλοσόφων της Μέσης Ανατολής είναι η Αλ-Γκαζάλι.
Αλ Γκαζάλι είναι ένας από τους μουσουλμάνους φιλοσόφους που ζητούν σκληρή αντίκρουση εκκρεμούν κατά της σκέψης των φιλοσόφων. Η σκληρή κριτική που είχε μάθει στο διάσημο βιβλίο Tahfut του Al-Falasifah. Σε αυτό το βιβλίο που αποδεικνύει την αναλήθεια των φιλοσόφων και των δογμάτων τους.
Αλ Γκαζάλι κατέχει "Hujjatul Ισλάμ" σε ένα φοβερό άμυνα κατά της ισλαμικής θρησκείας, ειδικά το rohaniyahism και ο φιλόσοφος. Αυτός είναι ο μόνος μελετητές, εκπαιδευτικούς, ειδικούς στον τομέα της επιστήμης και της σκέψης, καθώς και ένας παραγωγικός συγγραφέας.


Β. διατύπωση προβλήματος
Αναχώρηση από το φόντο πάνω προβλήματα, ο συγγραφέας θα διατυπωθεί ως εξής: Πώς οι σκέψεις Αλ-Γκαζάλι σχετικά με το αιώνιο / Σύμπαν ή πρώην Σύμπαν ή Alam Qodhimul », σωματική ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος και θαύματα και μια φιλοσοφία του εκπόρευση.




Γ. Πώς να Επίδραση της Αλ-Γκαζάλι στις επερχόμενες γενεές.
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να:


1. Πώς ιδέες Αλ Γκαζάλι σχετικά με το αιώνιο σύμπαν ή / και πρώην Alam Σύμπαν ή Qodhimul », σωματική ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος και θαύματα και μια φιλοσοφία του εκπόρευση.
2. Πώς η επιρροή της Αλ-Γκαζάλι στις επερχόμενες γενεές.





ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ



A. Biografi Al-Ghazali

Το πραγματικό του όνομα ήταν Αμπού Χαμίντ Ιμπν Μοχάμεντ Ιμπν Αχμάντ αλ-Γκαζάλι.
Γεννήθηκε στη Έτσι, μέρος της πόλης του Khorasan-Ιράν κατά το έτος 450 ώρες (1056). Όνομα Al-Γκαζάλι προέρχεται από την λέξη που σημαίνει Ghazal τεχνίτες νήματος, αφού τη δουλειά του πατέρα του είναι να γυρίσετε ένα νήμα. Ενώ η λέξη Γκαζάλι λαμβάνονται επίσης από τη λέξη που σημαίνει ένα όνομα που είναι Ghazalah χωριό Αλ-Γκαζάλι γεννήθηκε και αυτό χρησιμοποιείται ευρέως, έτσι ώστε το όνομά του αποδόθηκε από τους ανθρώπους με το έργο του πατέρα του ή από τον τόπο της γέννησής του .


Ο πατέρας του είχε χαρακτηριστεί ως ανθρώπους που ζουν μια πολύ απλή, αλλά έχει ένα υψηλό θρησκευτικό ζήλο, όπως φαίνεται στο συμπάθεια για τους κληρικούς και επιστήμονες οι οποίοι περιμένουν τα παιδιά τους να δίνει πάντα συμβουλές σε ανθρώπους. Γι 'αυτό ο πατέρας του άφησε στον αδελφό του Αλ-Γκαζάλι που ήταν Αλ Γκαζάλι ήταν ένα παιδί με έναν εμπειρογνώμονα για Σουφισμός για να πάρει την κατάρτιση και καθοδήγηση. Από την παιδική ηλικία, Al-Γκαζάλι ευτυχισμένη μελέτη.

Ως εκ τούτου από την παιδική ηλικία έχει μελετηθεί με πολλούς δασκάλους στη γενέτειρά του. Μεταξύ των εκπαιδευτικών κατά τη χρονική στιγμή ήταν Αχμάντ ιμπν αλ-Razdikani. Αργότερα, στα νιάτα του, σπούδασε στο Nishapur επίσης σε Khurasyan που την εποχή εκείνη ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της επιστήμης στον ισλαμικό κόσμο. Αργότερα έγινε μαθητής του Al-Al-Juwayni Haamain το οποίο είναι ένας μεγάλος δάσκαλος στο Madrasah An-Nidhimiyah Nishapur. Αλ Γκαζάλι σπούδασε θεολογία, ισλαμικό νόμο, τη φιλοσοφία, τη λογική και τις φυσικές επιστήμες.

Κατά το έτος 484 H, Αλ Γκαζάλι διορίστηκε καθηγητής στο Madrasa Nidzamiyah Βαγδάτη για περίπου τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διδασκαλίας στην Madrasa αλ-Γκαζάλι διερευνήσει επιμελώς την αυτοδίδακτος φιλοσοφία, ιδιαίτερα η σκέψη του Al-Farabi, Ιμπν Σίνα, Ibn Maskawih και την Ikhwan al-Safa. Mastery στη φιλοσοφία είναι εμφανής στα έργα του, όπως βιβλία Al-MAqashid και Tahafut Al-Falasifah.



Β. Η σκέψη της Αλ-Γκαζάλι

1.
Σχετικά με το αιώνιο σύμπαν ή πρώην Σύμπαν

Σε γενικές γραμμές, μουσουλμάνοι φιλόσοφοι υποστηρίζουν ότι το σύμπαν είναι αιώνια ή σε Άραβες γλώσσα ονομάζεται «Qodhim», που σημαίνει ότι το σύμπαν μορφή μαζί με τη φανέρωση του Θεού. Παλαιότερα του Θεού από το σύμπαν μόνο ως προς την ουσία και όχι από την άποψη της εποχής, όπως στο παρελθόν ", λόγω του αποτελέσματος ή causalism" και "το φως από τον ήλιο".
Σύμφωνα με την Αλ-Γκαζάλι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο για ο Θεός δημιούργησε από το Σύμπαν "iradhah azali" μαζί Του. Εν τω μεταξύ, η έλλειψη προηγούμενη μορφή του σύμπαντος, επειδή δεν έχει διαθηκών. Θέλημα του Θεού, σύμφωνα με την Αλ-Γκαζάλι είναι ένα γνώρισμα του Θεού, που χρησιμεύει για να διακρίνει κάτι από τους άλλους το ίδιο. Διαφορετικά η λειτουργία του, σίγουρα αρκετά για το Θεό και μόνο με τη φύση Qudroh μεταξύ δημιουργού και όχι στην ίδια θέση, μόνο ένα ειδικό χαρακτηριστικό που το διακρίνει, δηλαδή τη φύση του θελήματος του Θεού / Irodah. Επομένως, αν ο Θεός που τη δημιουργία του σε ένα χρόνο και όχι σε άλλες εποχές, δεν είναι απίθανο ότι η νέα δημιουργία του πρώτου ή αιώνια ουσία. Ο λόγος θέλημα του Θεού Ο Θεός είναι απόλυτη και δεν παρεμποδίζεται από χρόνο ή τόπο.

2. Σωματική ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή
Σύμφωνα με τη μουσουλμανική φιλοσόφους, οι οποίοι θα αναστηθούν αργότερα Στο εξής είναι μόνο πνευματική, ενώ το σώμα θα πρέπει να καταστρέφονται, έτσι ώστε να νιώσετε την ευτυχία ή τη θλίψη είναι μόνο πνευματική. Αν και υπάρχει μια εικόνα της θρησκείας, με τη μορφή της ύλης στη μετά θάνατον ζωή, όπως τον ουρανό και την κόλαση, όλα είναι ουσιαστικά μόνο τα σύμβολα για να διευκολύνει την κατανόηση του λαϊκός.
Αλ Γκαζάλι απορρίπτοντας τη γνώμη της μουσουλμανικής φιλοσόφων βασίζεται περισσότερο στην έννοια του κειμένου του Κορανίου. Σύμφωνα με τον Αλ Γκαζάλι δεν υπάρχει λόγος να απορρίψει την εμφάνιση της ευτυχίας και την πνευματική την ίδια σωματική δυστυχία. Ο Αλλάχ είπε (έννοια) "κανείς δεν ξέρει τι είναι κρυμμένο σε αυτά (νόστιμη ποικιλία) είναι εύγευστα θέα μάτι". Ομοίως, τα λόγια του "ετοίμασα για δίκαιους υπηρέτες μου, αυτό που δεν είναι ορατή με το μάτι, δεν είναι ανήκουστο από το αυτί και δεν είναι χαραγμένα στις καρδιές των ανθρώπων».
Όσον αφορά την ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή, είναι οι φιλόσοφοι κοίταξε rohaniyyah / πνεύμα και χωρίς υλικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή το θέμα της πνευματικότητας είναι η μεγαλύτερη αξία, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με τις ομορφιές και τα βάσανα του Εφεξής είναι μεγαλύτερη ή πιο ισχυρό. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ανάγκη να είναι σωματική ανάσταση.

Δείτε μουσουλμάνοι φιλόσοφοι σωματική ανάσταση του Εφεξής είναι πιο λογική προσέγγιση, διότι τα όργανα ήταν αδύνατο να διαχωρίσει το σώμα πίσω μαζί πόσο μάλλον τα όργανα είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Και επειδή η ζωή ήταν το πνεύμα της ευτυχίας και της δυστυχίας είναι επίσης ruhaniyah / πνεύμα.
Αλ Γκαζάλι είδε σωματική ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή είναι περισσότερο για να την πανίσχυρη δύναμη του Θεού. Αν ο Θεός θέλει, ακόμη κι αν τα όργανα είχαν καταστραφεί, τίποτα δεν είναι αδύνατο αυτό θα συμβεί και θα ενώσει το σώμα με το πνεύμα.

3. Emanasionism
Σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι φιλόσοφοι αγκαλιάσει την εκπόρευση φιλοσοφία στην δημιουργία του σύμπαντος. Σύμφωνα με την Al-Farabi και Ιμπν Σίνα: το σύμπαν δημιουργήθηκε από το Θεό αποτελεί προέκταση (αύρα) από Qidham και Azali. Όπως Alam Kholikul »(δημιουργός του σύμπαντος) του Θεού, αφού δημιούργησε όντα, και μεταξύ Αυτός και η δημιουργία του δεν διαμεσολαβείται από την ηλικία. Ως εκ τούτου, ανάλογα με την προέλευσή τους από αυτό το σύμπαν και Qodhimul Azali. Ωστόσο, αυτό το Alam Qodhimul »καλούν Taqodum Zamani (ύπαρξη δεν προηγείται μια περίοδος), ενώ ο Θεός Qodhim του λένε με Taqqodum zatí (ύπαρξή του δεν έχει προηγηθεί οτιδήποτε, Στέκεται μόνο του, ο Δημιουργός της φύσης).

Έτσι, σύμφωνα με το μουσουλμανικό φιλόσοφοι της φύσης δημιουργήθηκε από τον Θεό από κάτι που ήδη υπάρχει. Η άποψη αυτή συνάδει με τις πραγματικότητες που υπάρχουν στη φύση. Στη φύση υπάρχει μόνο η δημιουργία κάτι που ήδη υπάρχει ή από μια φόρμα αλλάξει σε μια άλλη μορφή. Σπόροι, για παράδειγμα, μετατρέπεται σε ένα δέντρο, ένα δενδρύλλιο σε ένα δέντρο, το δέντρο κόβεται σε πίνακες σανίδες, που συνδέεται σε μια σειρά στον πίνακα, ο πίνακας γίνεται παρωχημένη καυσίμων, τέφρας και τέφρας στο έδαφος. Αυτό είναι σύμφωνο με την ιδέα της δημιουργίας στο Κοράνι.

Αλ Γκαζάλι αντικρούουν τη γνώμη αυτή με την ανάλυσή του, αν η φυσική αφθονία του Θεού ως αναγκαιότητα, όπως οι ακτίνες από τον ήλιο, αυτού του είδους θα ήθελε ο Θεός Qodhim του / Θεός είναι παλαιότερα.
Δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που λένε τα φώτα δημιουργούν φως και τις σκιές των ανθρώπων που κάνουν. Οι άνθρωποι που αποτελούν γνωστή εταιρεία κατασκευής δεν θα λειτουργήσει, αλλά μόνο αιτία την εργασία.
Από την παραπάνω περιγραφή μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν διαφορές στην οπτική γωνία μεταξύ της Αλ-Γκαζάλι και μουσουλμάνοι φιλόσοφοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε σύνολο σε διαφορετικό σημείο εκκίνησης. Μουσουλμάνοι φιλόσοφοι αναχώρησε από τη σχέση, ενώ ο Αλ-Ghazzali αναχώρησε από την εμπειρική keagaamaan (Al-Κοράνι). Αν η λέξη Αλ-Γκαζάλι συνειδητοποιούν προγεφύρωμα μουσουλμανική φιλόσοφοι υπάρχει πιθανότητα αυτή η κριτική δεν πρόκειται να συμβεί, για παράδειγμα όσον αφορά qodhim. Για τη μουσουλμανική φιλόσοφοι, qodhim σημαίνουν κάτι στην εμφάνιση συνεχώς, χωρίς αρχή και χωρίς τέλος για αυτό που συνέβη. Με άλλα λόγια, για το μουσουλμανικό φιλοσόφους, qodhim κανένα τρόπο, χωρίς αιτία, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ένα ον με λόγο. Έτσι, αν και η φύση αυτής της qodhim, "Qohim σύμπαν" δεν είναι το ίδιο με τον Θεό. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Αλ-Γκαζάλι "Qodhim" σημαίνει "ma'la ilat Tahu» (κάτι που δεν είναι απρόκλητη) και ο μόνος που δεν απρόκλητη είναι ο Θεός. Για αλ-Γκαζάλι που Qodhim μόνο τον Αλλάχ μόνο, ενώ άλλα είναι μόνο hadiths (νέα).


4. Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος (αιτιότητα) και θαύματα
Στο βιβλίο Tahafut του αλ-Falasifah, Αλ Γκαζάλι ερώτηση "khariq al-adat/khoriqul adah" είναι ένα ζήτημα (παραβίαση της συνήθειας) είναι στενά συνδεδεμένα με το νόμο της αιτιότητας ως προς το κατά πόσον η σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος είναι μια καθορισμένη σχέση. Αυτό θεωρείται για να προκαλέσει ένα άτομο να πιστεύουν ή δεν πιστεύουν στα θαύματα των Προφητών ήταν ως εκ τούτου τα θαύματα που είχε ερμηνευθεί ως παρέκκλιση από τη φυσική συνήθεια.
Μουσουλμανική φιλόσοφοι λένε ότι η αιτιώδης σχέση είναι μια σχέση της βεβαιότητας ή αναπόφευκτο.

Σύμφωνα με την Αλ-Γκαζάλι, τη σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος δεν είναι "dhorury" (βεβαιότητα), με την έννοια μιας σχέσης που τα δύο δεν είναι απαραίτητα ισχύουν, αλλά το καθένα έχει την ιδιαιτερότητα του καθενός. Για παράδειγμα, μεταξύ της κατανάλωσης και του κορεσμού δεν υπάρχει σχέση που έχει ανάγκη σημαίνει ότι οι άνθρωποι τρώνε δεν είναι απαραίτητα αισθάνεστε πλήρης, διότι δεν τρώει κατ 'ανάγκην προκαλεί τους ανθρώπους να αισθάνονται πλήρεις. Ομοίως, το χαρτί δεν σημαίνει απαραίτητα κάηκε από τη φωτιά, το νερό δεν θα πρέπει να υγρό το χαρτί ή ύφασμα. Όλα αυτά είναι απλώς ένα έθιμο ή συνήθεια της φύσης και όχι μια ανάγκη. Η εμφάνιση όλων των πραγμάτων σε αυτόν τον κόσμο γιατί δύναμη του Θεού και μόνο. Επομένως, εάν το χαρτί είναι εκτεθειμένο στην πυρκαγιά, οι άνθρωποι τρώνε σε κορεσμό και το νερό-υγρό πανί ήταν αποκλειστικά και μόνο λόγω της δύναμης και της irodah του Θεού.

Έτσι, δεν είναι αλήθεια αυτό κάνει την υπόθεση ότι η φωτιά έκαιγε, οι ιθύνοντες θεράπευσε τα ναρκωτικά, το αίσθημα κορεσμού τοστιέρα και άλλα. Σύμφωνα με τους φιλοσόφους μουσουλμανικό Αλ Γκαζάλι του αρνηθεί το παραπάνω περιπτώσεις δεν καίγονται, ο Προφήτης Ιμπραήμ όταν κάηκε από την πυρκαγιά. Νομίζουν ότι δεν ήταν δυνατό, εκτός από την εξάλειψη της καύσης φύση της φωτιάς ή μετατρέπονται σε ένα θέμα του Προφήτη Ιμπραήμ που δεν μπορεί να καεί από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την άποψη Αλ Γκαζάλι ότι η φωτιά δεν καίει ο προφήτης Ιμπραήμ, επειδή η φλόγα του καυστήρα δεν είναι ο κατασκευαστής, αλλά ήταν το έργο του Θεού με qudroh και irodah του Θεού, είτε γιατί η φωτιά δεν αλλοίωνε τη φύση του για να καεί ή να προφήτη Αβραάμ αλλάξει το υλικό σε ένα άλλο υλικό, ώστε να καταστεί κάηκε από την πυρκαγιά. Όπως και στην περίπτωση του Προφήτη Ιησού αύξηση των νεκρών, το ραβδί μετατραπεί σε ένα φίδι του Μωυσή, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τα στοιχεία που πρόκειται να αποδεχθούν τις αλλαγές. Οικόπεδο μετατραπεί σε φυτά, τα φυτά τρέφονται τα ζώα και να μετατραπεί σε αίμα και το σπέρμα των ζώων μετατρέπεται σε ένα αρσενικό και όταν συναντήθηκε με το ωάριο στη μήτρα ενός θηλυκού ζώου, θα αλλάξει σε ένα έμβρυο και ούτω καθ 'εξής θα γεννήσει σε ένα ζώο, όπως . Η σειρά των γεγονότων είναι έγκυρη με βάση τις συνήθειες που λαμβάνουν χώρα σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη εάν η θέληση και δύναμη του Θεού έχει μετατραπεί σε μια μακρά διαδικασία σύντομη, όπως ισχύει κατά το θαύμα του προφήτη και Messenger.


Γ. Επίδραση της Αλ-Γκαζάλι σκέψη των μεταγενέστερων γενεών
Αλ Γκαζάλι Πιστεύεται μεγάλη επιρροή στην επακόλουθά της, γιατί σύμφωνα με την ισλαμική διδασκαλία, κέρδισε Hujjatul Ισλάμ του λόγω των υπηρεσιών του, στο σχολιασμό και την υπεράσπιση ενάντια στις επιθέσεις από έξω από κόμματα και από τις δύο πλευρές το ίδιο το Ισλάμ και από τα Δυτικά Ανατολιστές.

Στο βιβλίο του Αλ-Falasifah Tahafut, Αλ Γκαζάλι δίνει σφραγίδα "Άπιστοι" (Out of Islam) κατά τους φιλοσόφους τους μουσουλμάνους σε τρία προβλήματα:
1. Alam Qodhimul '/ ο αιώνιος / Σύμπαν ή πρώην Σύμπαν
2. Ο Θεός δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες που απαντούν στη φύση
3. Σωματική ανάσταση στη μετά θάνατον ζωή δεν υπάρχει.



Άπιστους σε ισλαμικός νόμος είναι ένα βαρύ πρόστιμο και πρέπει να θανατωθεί.

Πράγματι, ο συγγραφέας των βιβλίων φιλοσοφίας φιλοσοφία υποστηρίζει ότι η συμφόρηση στον ισλαμικό κόσμο, λόγω των επιθέσεων της Αλ-Γκαζάλι. Ωστόσο, αν εξεταστούν προσεκτικά, την κυκλοφοριακή συμφόρηση φιλοσοφία σουνιτικό ισλαμικό κόσμο δεν μπορεί να αναληφθεί μόνον από την Αλ-Γκαζάλι. Είναι ανάμεσα σε στενή σχέση με μια πολιτική που δεν είναι κατάλληλο στην ισλαμική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον καθ. Dr.H. Harun Nasution είναι μικρή επιρροή από τους ανθρώπους που κατηγορούν την Αλ Γκαζάλι ως αιτία της στασιμότητας της ανατολικής φιλοσοφίας στον ισλαμικό κόσμο, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν οπαδοί του Ιμπν Σίνα σε αυτήν την ημέρα.
Ορισμένοι φιλόσοφοι που συμφωνούν με τη σκέψη Αλ-Γκαζάλι του έργου του είναι οι εξής:
1. Β. Mic Donal, μεταφράζοντας μερικά άρθρα από Ulumuddiin την Ihya »
2. Η. Baeur, το οποίο μεταφράζεται qawa'id Al-'Aqa'id που μεταφράζουν στη γλώσσα του έθνους του, ότι είναι δογματικό Αλ-Γκαζάλι
3. Carra de Vaux, ο οποίος μετέφρασε το βιβλίο του Tahafut Al-Falasifah
4. De Boer και ASIN Palacois, καθένα από τα οποία μεταφράζεται Tahafut Al-Falasifah
5. Barbier De Minard, που μεταφράζεται Al-ADL min Munqizhu Dholal
6. WHT. Craider, από το Λονδίνο που μετέφρασε τους μοναχούς Miskat Al-Anwar.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ




Από την παραπάνω περιγραφή μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα:
1. τις διαφορές της σκέψης, η οποία από το Hadits του Προφήτη αυτού του όρου είναι γνωστή ως διαφορά "alamin Rahmatul Lil '". Όλες οι γνώμες θα έπρεπε να επανεξετάσουμε τι είναι, σύμφωνα με την καθοδήγηση του Ισλάμ;!

2. Σκέψεις Αλ Γκαζάλι μετά εξελίσσεται σε μια νέα κατεύθυνση που ονομάζεται θρησκευτική φιλοσοφία ή θρησκεία καθαρά φιλοσοφική. Στην πραγματικότητα, Αλ Γκαζάλι δεν είναι θανατηφόρα στην ισλαμική φιλοσοφία. Αντί να ζουν συνεχίζει να κινείται, αλλά η φιλοσοφία έχει αλλάξει ριζικά λόγω της επιρροής του μυστικισμού. Η σκέψη ότι κατά την πρώτη είναι λογικό μετατράπηκε σε μια πνευματική προσπάθεια για να ζήσει σε αρμονία με αυτή την πραγματικότητα.





ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ



Ahmad Hanafi. Εισαγωγή στην ισλαμική φιλοσοφία. Νέα Υόρκη: Αυξητική Star.
Ahmad Syadani. Δημόσια Φιλοσοφία. Λονδίνο: Πιστός Reader, 1997
Hasyimiyah, Nasution. Ισλαμική φιλοσοφία. Λονδίνο: Style Media Pratama, 1999
Oemar Husaen. Ισλαμική φιλοσοφία. Νέα Υόρκη: Αυξητική αστεριών, 1975
Harun Nasution. Λόγος και αποκάλυψη του Ισλάμ. Τζακάρτα: UI, 1983
Sirajudin. Ισλαμική φιλοσοφία. Τζακάρτα: PT. Ο βασιλιάς Grafindo Persada, 2007



DAFTAR PUSTAKA

Ahmad Hanafi. Pengantar Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang.
Ahmad Syadani . Filsafat Umum. Bandung: Pustaka Setia, 1997
Hasyimiyah, Nasution. Filsafat Islam. Jakarta: Gaya Media Pratama, 1999
Oemar Husaen. Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang, 1975
Harun Nasution . Akal dan wahyu dalam Islam. Jakarta: UI, 1983
Sirajudin. Filsafat Islam. Jakarta: PT. Raja Grafindo Persada, 2007


MUSLIM INTELLECTUAL WORKS "AL-GHAZALI"






CHAPTER I
INTRODUCTION



A. background


Philosophy of the Middle East seen from the history of the philosopher is also said to be a usual heir of Western philosophical tradition. For the philosopher of the first Middle East are Arabs or Muslims and also some Jews who conquered areas around the Mediterranean and Greek culture encountered by their philosophical traditions. Then they translated and commented on Greek works. Even when Europe after the collapse of the Roman Empire into the medieval times and forget the works of classical Greece, the philosophers of the Middle East is studying the works of the same and even their translations studied again by the Europeans. Among the philosophers of the Middle East is Al-Ghazali.

Al-Ghazali is one of the Muslim philosophers who ask tough rebuttal outstanding against the thinking of philosophers. The harsh criticism he poured in his famous book Tahfut Al-Falasifah. In this book he demonstrates the falsity of the philosophers and their doctrines.

Al-Ghazali holds "Hujjatul Islam" on an awesome defense against the Islamic religion, especially the rohaniyahism and the philosopher. He is alone scholars, educators, experts in science and thinking as well as a prolific author.

B. problem formulation
Departing from the background above problems, the writer would formulate it as follows: How Al-Ghazali's thoughts about the eternal Universe/
or formerly Universe or Qodhimul ‘Alam, bodily resurrection in the afterlife, the law of cause and effect and miracles and a philosophy of Emanation.



C. How to Influence of Al-Ghazali on subsequent generations.
The purpose of this paper is to:

1.      How did Al-Ghazali's ideas about the eternal Universe/ or formerly Universe or Qodhimul ‘Alam, bodily resurrection in the afterlife, the law of cause and effect and miracles and a philosophy of Emanation.
2.      How does the influence of Al-Ghazali on subsequent generations.




CHAPTER II
DISCUSSION


A. Al-Ghazali Biorgrafi


His full name was Abu Hamid Ibn Muhammad Ibn Ahmad al-Ghazali. He was born in Thus, part of the city of Khorasan-Iran in the year 450 H (1056). Al-Ghazali's name comes from the word meaning Ghazal artisans spun yarn, since his father's job is to spin a yarn. While the word Ghazali also taken from the word which means a name that is Ghazalah village of Al-Ghazali was born and this is widely used so that his name was ascribed by the people to the work of his father or to the place of his birth.


His father was classified as people who live a very simple, but has a high religious zeal as seen on sympathetic to the clerics and scholars who expect their children to be always giving advice to people. That's why his father left to his brother Al-Ghazali who was Al-Ghazali was a child to an expert on Sufism to get training and guidance. Since childhood, Al-Ghazali happy studying.


Therefore since childhood he has studied with several teachers in his hometown. Among Teachers at the time was Ahmad Ibn al-Razdikani. Later in his youth he studied at Nishapur also in Khurasyan which at that time was one of the important science centers in the Islamic world. He later became a student of Al-Al-Juwayni Haamain which is a great teacher at Madrasah An-Nidhimiyah Nishapur. Al-Ghazali studied theology, Islamic law, philosophy, logic and natural sciences.


In the year 484 H, Al-Ghazali was appointed professor at the madrasa Nidzamiyah Baghdad for about four years. During this teaching in the madrasa al-Ghazali diligently explore the self-taught philosophy, especially the thought of Al-Farabi, Ibn Sina, Ibn Maskawih and the Ikhwan al-Safa. Mastery in philosophy is evident in his works such as books Al-MAqashid and Tahafut Al-Falasifah.


B. The thought of Al-Ghazali


1. About the eternal Universe or formerly Universe

In general, Muslim philosophers argue that the universe is eternal or in  Arabs language is called 'Qodhim', meaning that the universe form along with the manifestation of God. Formerly of God from universe only in terms of substance and not in terms of era, as formerly "because of the effect or causalism" and "light from the sun".

According to Al-Ghazali, there is no obstacle whatsoever for God created Universe sinceiradhah azaliwith Him. Meanwhile, the lack of previous universe form because it has not wills. Will of god according to Al-Ghazali is a trait of God that serves to distinguish something from others the same. Otherwise its function, certainly enough for God alone with nature Qudroh between creator and not the same position, only a special trait that distinguishes it, namely the nature of will of god / Irodah. Therefore if God set His creation in a time and not in other times, it is not impossible that the new creation of the first or eternal substance. The reason will of god God is absolute and not hampered by time or place.




2.       Bodily resurrection in the afterlife

According to the Muslim philosophers, who will be resurrected later Hereafter is spiritual only, while the body would be destroyed, so that will feel the happiness or sorrow is spiritual only. Although there is a picture of religion in the form of matter in the afterlife, like heaven and hell, all it's basically just symbols to facilitate understanding of the layman.


Al-Ghazali in rejecting the opinion of the Muslim philosophers relies more on the textual meaning of the Qur'an. According to Al-Ghazali there is no reason to reject the occurrence of happiness and spiritual at the same physical misery. Allah said (meaning) "no one knows what is hidden to them (delicious variety) are tasty eye view". Similarly, his words "I prepared for My righteous servants, what is not visible to the eye, not unheard by the ear and are not etched in the hearts of humans".


Regarding the resurrection in the afterlife, the philosophers are looked rohaniyyah/spirit and free of material elements. This is because the issue of spirituality is the higher value, as well as those relating to the delights and torments of the Hereafter is higher or more powerful. Therefore, there is no necessity that is bodily resurrection.


See Muslim philosophers bodily resurrection of the Hereafter is more reasonable approach because the bodies had been impossible to separate the body back together let alone the bodies had been damaged. And because the life was the spirit of the happiness and misery are also ruhaniyah/spirit.


Al-Ghazali saw bodily resurrection in the afterlife is more to the Almighty power of God. If God wills even though the bodies had been destroyed, nothing is impossible it will happen and will unite the body with the spirit.











3. Emanasionism

Almost all Muslim philosophers embrace the philosophy emanation in creation of the universe. According to Al-Farabi and Ibn Sina: the universe was created by God is an emanation (aura) since Qidham and Azali. As Kholikul ‘Alam (creator of universe) of God since He created beings, and between He and His creation is not mediated by age. Therefore, according to their origin of this universe and Qodhimul Azali. However, this Qodhimul ‘Alam they call Taqodum Zamani (existence not preceded by a period) while Qodhim’s God they call with Taqqodum Zati (His existence is not preceded by anything, He stands alone, the Creator of nature).


So according to Muslim philosophers of nature created by God from something that already exists. This view is in line with the realities that exist in nature. In nature there is only the creation of something that already exists or from a form changed into another form. Seeds, for example turns into a tree, a sapling into a tree, the tree is cut into planks, boards connected in a row into the table, the table becomes obsolete fuel, fuel ash and ash into the soil. This is consistent with the concept of creation in the Qur'an.


Al-Ghazali refute this opinion with his analysis, if the natural abundance of God as a necessity, such as rays from the sun, this nature would also like Qodhim’s God/God is formely. There will be no people who say the lights create light and shadows of people make. People who pose a known maker will not work but only cause of the job.


From the description above can be seen that there have been differences in viewpoint between Al-Ghazali and Muslim philosophers. This is because each set at a different point of departure. Muslim philosophers departed from the ratio, while the Al-Ghazzali departed from the empirical keagaamaan (Al-Qur'an). If the word Al-Ghazali realize beachhead Muslim philosophers there is a possibility of this criticism is not going to happen, for example in terms qodhim. For the Muslim philosophers, qodhim mean something in the incidence continuously without beginning and without end for what happened. In other words, for the Muslim philosophers, qodhim no means without cause but may also mean a being with reason. Thus, although the nature of this qodhim, “Qohim universe” is not the same as God. Meanwhile, according to Al-Ghazali “Qodhim” means "
ma’la ilat tahu " (something that is not uncaused) and the only one who did not uncaused is God. For al-Ghazali who Qodhim only Allah alone while others are only hadiths (new).

4. Law of Cause and Effect (causality) and miracles

In his book Tahafut al-Falasifah , Al-Ghazali  question “khariq al-adat/khoriqul adah” is an issue (violation of habit) are closely related to the law of causality in terms of whether the relationship between cause and effect is a definite relationship. This is thought to cause a person to believe or not believe in the miracles of the Prophets was therefore the miracles he interpreted as deviating from the natural habit.

Muslim philosophers say that the causal relationship is a relationship of certainty or inevitability.

According to Al-Ghazali, the relationship between cause and effect are not “dhorury” (certainty) in the sense of a relationship that the two are not necessarily valid, but they each have the individuality of each. For example, between eating and satiety there is no relationship that is of necessity means that people eat is not necessarily feel full because eating does not necessarily cause people to feel full. Similarly, the paper does not necessarily burned by fire, water should not wet the paper or cloth. All this is just a custom or habit of nature, not a necessity. The occurrence of all things in this world because God's power alone. Therefore, if the paper is exposed to the fire burning, people eat to satiety and water-wet cloth was solely because of God's power and irodah.


Thus, it is not true it makes the assumption that the fire burned, the drug makers cured, the sandwich maker satiety and others. According to Al-Ghazali's Muslim philosophers deny the cases above do not burn the Prophet Ibrahim when burned by fire. They think it was not possible, except by eliminating the burning nature of fire or transform themselves into a matter of Prophet Ibrahim that can not be burned by fire.

According to Al-Ghazali's view that the fire did not burn the Prophet Ibrahim because the burner flame is not the manufacturer but it was the work of God with qudroh and irodah of God, either because the fire did not change its nature to be burned or prophet Abraham changed the material into another material so that it becomes burned by fire. Similarly to the case of Prophet Jesus raise the dead, the stick turned into a serpent of Moses, all this happens because the items that are to accept the changes. Land transformed into plants, the plants eaten by animals and turned into blood and semen of animals turned into a male and when met with the egg in the womb of a female animal will change into a fetus and so on will give birth to an animal like. The series of events is valid based on the habits that take place in a relatively long period. However, it is not impossible if the will and power of God was turned into a long process short, as in force at the miracle of the Prophet and Messenger.



C. Effect of Al-Ghazali thought of later generations

Al-Ghazali's thought a lot of influence in its aftermath, because according to Islamic teaching, he earned his Hujjatul Islam because of his services in commenting on and defend against attacks from outside parties from both sides of Islam itself and from the Western orientalists.


In his book Al-Falasifah Tahafut, Al-Ghazali gives stampKafir” (Out of Islam) against the Muslims philosophers in three problems:
1. Qodhimul ‘alam/
the eternal Universe/ or formerly Universe
2. God does not know the details of which occur in nature
3. Bodily resurrection in the afterlife does not exist.


Infidels in Islamic law is a heavy penalty and should be put to death.

Indeed, the author of philosophy books philosophy claims that congestion in the Islamic world due to the attacks of Al-Ghazali. However, if examined carefully, congestion philosophy Sunni Islamic world can not only be borne by the Al-Ghazali. It is among closely related to a politics that is not condusive in the Islamic government.

According to Prof. Dr.H. Harun Nasution is little influence of people who accuse al-Ghazali as a cause of stagnation of Eastern philosophy in the Islamic world because there are still followers of Ibn Sina to this day.


Some philosophers who agree with Al-Ghazali's thought of his work are:
1. B. Mic Donal, translating some articles from the Ihya 'Ulumuddiin
2. H. Baeur, which translates qawa'id Al-'Aqa'id which translate into the language of his own nation that is dogmatic Al-Ghazali
3. Carra de Vaux, who translated the book of Tahafut Al-Falasifah
4. De Boer and Asin Palacois, each of which translates Tahafut Al-Falasifah
5. Barbier De Minard, who translated Al-Adl min Munqizhu Dholal
6. WHT. Craider, from London who translated the monks Miskat Al-Anwar.






CHAPTER III
CLOSING


From the above description can be concluded:
1. the differences of thought, which by the Hadits of the Prophet of this term is known as difference "Rahmatul lil 'alamin". All opinions should we review what is in accordance with the guidance of Islam?!

2. Al-Ghazali's thoughts after evolving into a new direction called a religious philosophy or religion purely philosophical. Actually, Al-Ghazali is not lethal in Islamic Philosophy
. Instead of living continues to move, but the philosophy has changed radically because of the influence of mysticism. Thought that at first are rational turned into a spiritual effort to live in harmony with this reality.



REFERENCES


Ahmad Hanafi. Introduction to Islamic Philosophy. New York: Crescent Star.
Ahmad Syadani. Public Philosophy. London: Faithful Reader, 1997
Hasyimiyah, Nasution. Islamic philosophy. London: Style Media Pratama, 1999
Oemar Husaen. Islamic philosophy. New York: Crescent Star, 1975
Harun Nasution. Reason and revelation in Islam. Jakarta: UI, 1983
Sirajudin. Islamic philosophy. Jakarta: PT. King Grafindo Persada, 2007





DAFTAR PUSTAKA

Ahmad Hanafi. Pengantar Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang.
Ahmad Syadani . Filsafat Umum. Bandung: Pustaka Setia, 1997
Hasyimiyah, Nasution. Filsafat Islam. Jakarta: Gaya Media Pratama, 1999
Oemar Husaen. Filsafat Islam. Jakarta: Bulan Bintang, 1975
Harun Nasution . Akal dan wahyu dalam Islam. Jakarta: UI, 1983
Sirajudin. Filsafat Islam. Jakarta: PT. Raja Grafindo Persada, 2007